۱۷ مهر ۱۳۸۵، ۱۱:۵۹

‌رئيس مركز همكاري‌هاي امور دام :

دولت براي پايداري توليد گوشت و شير بايد از دامداران حمايت كند

دولت براي پايداري توليد گوشت و شير بايد از دامداران حمايت كند

‌رئيس مركز همكاري هاي امور دام (مهاد) با اشاره به خودكفايي در زمينه توليد شير و گوشت در كشور ، گفت:‌ اما بايد براي تامين نياز آينده از هم اكنون بايد سرمايه گذاري كرد و با اتخاذ سياست هاي حمايتي از دامداران توليد را پايدار كرد.

به گزارش خبرنگاراقتصادي مهر ،‌ محمد جواد وكيل گيلاني درجمع خبرنگاران  با اشاره به افزايش توليد گوشت و شير در كشور ، ‌گفت:‌ در سال 1358معادل  200 ميليون دلار شير خشك و 400 ميليون دلارگوشت قرمز وارد كشورمي شد كه اكنون و در راستاي فعاليت دامداران درهر دو زمينه توليد گوشت قرمز و شير به خودكفايي رسيده ايم به طوريكه  توليد گوشت قرمز به 830 هزار تن و شير به هفت ميليون تن رسيده است  .

وي تصريح كرد: چطور دامداران توانسته اند با اقدامات به‌موقع خود و افزايش توليد ،‌ جلوي واردات حجم  بالاي گوشت وارداتي در سال 58 را بگيرند اما نمي توانند تا حدي توليد كنند كه نيازي به  30 هزار تن گوشت وارداتي نباشد .

گيلاني خواستار توجه دولت به خواسته هاي مشروع دامداران شد و افزود:‌ هم اكنون با كمبود شير و گوشت در كشور مواجه نيستيم اما بايد براي تامين نياز آينده از هم اكنون سرمايه گذاري كرد و با اتخاذ سياست هاي حمايتي  مانند پرداخت وام ارزان قيمت به دامداران توليد را پايدار كرد .

وي تصريح كرد: ‌اگر دولت مي خواهد توليد گوشت و شير همچنان پايدار بماند بايد در قبال دامداران تغيير سياست دهد.

همچنين حبيب الله  نجفيان ، رئيس هئيت مديره اتحاديه دامداران استان تهران  با اشاره به اينكه سياست هاي اتخاذ شده از سوي دولت در زمينه كاهش تعرفه واردات گوشت قرمز نه به نفع مصرف كننده و نه به نفع توليد كننده است ،‌ گفت:‌ متاسفانه  سياست كاهش تعرفه واردات گوشت قرمزبه گونه اي  حمايت از وارد كنندگان است ودولت به بهانه حمايت ازمصرف كننده ، ‌توليد كننده را متضرر مي كند .

وي تصريح كرد  :‌ ‌اميد است كه دولت  توجه بيشتري به موضوع بكند و با اتخاذ اين سياست ها به يكباره توليد كننده را ازچرخه  خارج نكند .

در ادامه مراسم ،‌  داود شعبانلو  رئيس هيئت مديره اتحاديه دامداران استان همدان  با انتقاد از مصوبه شوراي اقتصاد در مورد آزاد شدن سبوس گندم و افزايش قيمت آن از 63 تومان به 110 تومان ،‌ گفت:‌ متاسفانه اقدام دولت در اين زمينه خودبه خود موجب گراني شده است .

به گفته وي، در گذشته اتحاديه دامداران هر كيلو سبوس را با قيمت 63 تومان به دامداران تحويل مي داد و دولت  مابه التفاوت آن را به دامداران پرداخت مي كرد اما اكنون و با مصوبه جديد شوراي اقتصاد  دامداران هر كيلو سبوس را با قيمت 110 تومان از كارخانجات آرد سازي خريداري مي كنند ،كه البته گفته مي شود در اصل  130 تومان به دامداران  فروخته مي شود .

شعبانلو، سبوس توليدي دركشور را معادل يك ميليون و 500 تا 800 هزار تن اعلام كرد و  افزود:‌ 120 ميليون واحد دامي در كشور وجود دارد و حدود 30 درصد پايه خوراك دام از سبوس است كه  مصرف سبوس سالانه هر گاو در سال حدود 50 كيلو گرم است . ‌

کد خبر 391670

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha